Deri Teknolojisi

ANA SAYFA

2 YILLIK ÖN LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


DERİ TEKNOLOJİSİ

   TYT



   

      Programda ön lisans öğrencileri ilk yılı; İngilizce, Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi gibi zorunlu derslerin yanında,  Dericiliğe Giriş, Ham Deri&Histolojisi, Deri Üretimi, Genel Kimya, Matematik, Deri Makineleri, Organik Kimya, Genel Deri Teknolojisi ve Deri Mikrobiyolojisi&Hastalıkları dersleriyle programa başlarlar. İkinci sınıfta ileriye yönelik çalışacakları alanla ilgili; Deri Kimyası, Büyükbaş Deri İşleme Teknikleri, Küçükbaş Deri işleme Teknikleri, Finisaj, Teknolojik Olgunluk, Deri Boyama Teknikleri ve ilgi duydukları seçmeli dersleri seçerek o alana yoğunlaşırlar. İkinci yılın sonunda dersleri başarılı olarak geçen öğrenciler programdan tekniker olarak mezun olurlar


       Programın uygulama çalışmalarının yürütüldüğü 1300 m² den oluşan uygulama atölyesi, modern ve teknik bir donanıma sahiptir. Program öğrencileri burada gelişen ve değişen teknolojiler doğrultusunda uygulama çalışmalarını gerçekleştirmektedir. Öğrencilerimiz deri işleme teknolojileri yanında dekoratif ve görsel niteliği bulunan deri ürünlerinin üretilmesi konusunda da bilgi ve tecrübe kazanmaktadır.


       Amaç ve Hedefler


       Amaç:


      Deri Teknolojisi bilgilerini çağdaş eğitim yöntemleriyle aktararak, ulusal ve uluslararası alanda mesleğini icra edebilen, endüstrinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek, donanımlı, dünya pazarlarında Türk Deri Sanayinin rekabet gücünü arttıracak, kalifiye deri teknikerleri yetiştirmektir.


       Hedef:


      Deri Teknolojisi Programının hedefi, deri endüstrisi için konusunda profesyonel deri teknikerleri yetiştirmektir. Bölümün ana hedefi, öğrencilerin Deri Teknolojisinin aşamalarını ve dericilik ile ilgili kavramları anlamasını sağlamaktır. Program, öğrencileri fonksiyonel ve görsel kimlik yetenekleri ile donatmayı hedeflerken öğrencilerin, deri işlentileri konusunda gelişmelerini sağlar.


       Düzey-Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) ve Verilen Derece


             Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere DERİ TEKNOLOJİSİ TEKNİKERİ ÖNLİSANS derecesi verilecektir.


             Kabul Koşulları


      Türk öğrencilerin, Deri Teknolojisi Programına Öğrenci Seçme & Yerleştirme Merkezinin  (ÖSYM) yaptığı TYT puan türündeki tercih sıralamasına göre yerleştirmesi yapılır. Ayrıca öğrencilerin  Sınavsız Geçiş Sistemine göre de ÖSYM tarafından yerleştirmeleri yapılır.


BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN      TIKLAYINIZ

Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc